Per què escollir Agrensis

 

Dos són els principals pilars de la nostra forma de ser. PROFESSIONALITAT I BON ROTLLO

 

Què és PROFESSIONALITAT per a nosaltres? 

 

SOLUCIONS:

Treballem per oferir solucions a cadascuna de les necessitats dels nostres clients, adaptant la nostra feina a aquestes necessitats. 

 

EFICÀCIA:

Ser capaç de realitzar les feines amb els menys recursos possibles, de la forma més simple possible. La innovació i les ganes d'aprendre són claus per aconseguir-la. Observar, pensar, escoltar, pensar, actuar i tornar a observar. Dediquem uns deu dies laborables a l'any a la formació. Noves tecnologies, seguretat i higiene laboral, piscines, tractaments fitosanitaris, organització, i un llarg etc.

 

COMPROMÍS:

 Realitzar les feines en el moment i de la forma que s'han pactat, donant màxima importància a la paraula donada.

 

EXPERIÈNCIA: 
"Un expert és una persona que ha comès tots els errors que es poden cometre en un camp determinat" NIELS BOHR Físic danès i premi nòbel.

Portem més de 20 anys aprenent dia a dia.

 

PENSAMENT A LLARG TERMINI:
Les persones vivim com a molt 100 anys. Alguns arbres més de mil. ·Ens agrada la sensació d'una feina ben feta que durarà més que nosaltres mateixos.

 

 

Que significa BON ROTLLO per a nosaltres?

 

 

ALEGRIA. HUMOR.

 Ens agrada la feina que fem. Estem a l'aire lliure. En contacte amb la natura. Possibilitant que mils de persones siguin un xic més feliços. Som uns privilegiats!

 

CREATIVITAT.

"La creativitat és el procés de tenir idees originals que aportin valor. Per a ser creatiu cal fer alguna cosa, i això significa treballar". Ken Robinson.  Educador, escriptor i conferenciant britànic.Veure al TED.

Cadascú de nosaltres aporta algun tipus de talent al grup.

 

 

RESPECTE:

 És un valor essencial. Respecte vers els nostres proveïdors, vers els nostres clients, vers nosaltres mateixos, vers la natura (ecologia), vers els nostres descendents (sostenibilitat), vers la societat (responsabilitat social).

 

HONESTEDAT:

 Construïm relacions basades en la confiança. Ens fa sentir bé “NO ENGANYAR MAI”. Quan un proveïdor s’equivoca al nostre favor, sempre el truquem. No venem res que no aporti valor als nostres clients.

 

WIN TO WIN:

 Procurem que de resultes de la nostra activitat, tothom en surti guanyant.

Imagen de seguimiento